Анкета

Консумирате ли често кола?

Рецепта за Мохито

Съществуват много версии за създаването на коктейла Mохито.

Изключително разпространено е мнението, че е създадено в Куба в края на 19 век. Друга известна теория е, че мохито е била предпочитаната напитка на сър Франсис Дрейк в началото на 16 век. Официалният сайт на Мохито обаче ни информира че отговорен за създаването на мохито е английският пират Ричард Дрейк, който за първи път приготвил коктейла, като използвал за целта нерафиниран вид ром, смесен с малко захар, лайм (зелен лимон) и мента. Първото име с което е бил наречен е „El Draque”.

Необходими продукти:
50 ml. ром Havana club
6-7 четвъртинки от зелен лимон
4-5 листа от мента
2 бармански лъжички кафява захар
сироп от захар на вкус
Газирана вода до горе
Украса: листа от мента

Намачкайте лайма, ментата и захарта на дъното на висока чаша, напълнете с разбит лед, добавете и рома. Разбъркайте добре и добавете малко от сиропа на вкус. Допълнете със сода. Украсете с листа от мента.

назад ...

Здравословните свойства на бирата

Най-новите предупреждения на специалистите са, че трябва да избягваме безалкохолните напитки и плодовите сокове заради високото им съдържание на захар. Някои експерти дори казват, че трябва да пием само мляко или вода.

Но друга, неочаквана напитка с ниско съдържание на захар, носи много ползи за здравето: бирата.

Изследванията показват, че тя може да помогне за защита срещу болестта на Алцхаймер, да помогне за свалянето на тегло и дори да балансира хормоните.

прочети повече ...

Червеното вино предпазва от кариеси

Малко хора се нуждаят от допълнителен стимул, за да обърнат чаша вино с вечерята си. Но ето една добра новина за всички, които търсят извинение, за да си налеят още една чаша.

Нови изследвания разкриха, че червено вино може да предпази от кариеси. Проучването разкри също, че екстракт от гроздови семена има същия ефект. Учените казват, че откритието може да доведе до развитието на природни продукти, които да предпазят от стоматологични заболявания.
Мария Виктория Морено, от Испанския национален съвет за научни изследвания, и нейните колеги обясняват, че стоматологичните заболявания са изключително често срещани в целия свят.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии