Анкета

Консумирате ли често кола?

Ликьор от вишни или вишновка

Това е рецепта за класическа напитка и задължителен елемент на най-хубавите мелби и коктейли. Самото приготвяне на питието е като ритуал, традиция.

Продукти: 2 кг добре узрели вишни, 1 кг захар, 1 л 50 градусова ракия без дъх (или медицински спирт)

Добавки по желание: карамфилчета, канела на пръчици, 1 индийско орехче, задължително няколко вишневи листа

Приготвяне: Измийте и изчистете вишните. Поставете ги в буркани или бутилки с широко гърло и ги посипете със захарта. Прибавете ароматите, разтръскайте буркана да се смеси захарта с вишните. Затворете буркана с марля и сложете на слънце за около 1 седмица.

След което го залейте с ракията.

След 4 - 5 седмици прецедете ликьора и го налейте в бутилки.

Вишните, които ви остават вече са пияни вишни и можете да ги използвате при направата на различни мъфини, кексове, торти и сладоледи.

назад ...

Машина превръща водата във вино

В Библията, Исус успя да превърне водата във вино с една движение на ръката – новото изобретение Miracle Machine не е чак толкова бързо, но може да превърне прости течности във вино само за три дни.

Разработена от експерти по вино в Калифорния, машината може дори да прави различни видове вино, включително Каберне Совиньон и Шардоне.

Потребителите могат да следят напредъка на тяхното вино с помощта на безплатно приложение за смартфон, и създателите му твърдят, че произведеното вино е толкова добро, колкото бутилка вино от магазина.

прочети повече ...

Червеното вино е полезно за зрението

Пиенето на червено вино е полезно за зрението и може да предотврати заболяване на очите по-късно в живота, според водещ хирург.

Консултант офталмологът от Научния център за зрителна хирургия в Хъл, Англия, Mилинд Панде казва, че напитката е полезна  заради съдържанието на ресвератрол.

Веществото се съдържа в кожата на гроздето и се смята, че пречи на застаряването на мускулите в очите, което може да доведе до проблеми със зрението.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии