Анкета

Консумирате ли често кола?

Ликьор от вишни или вишновка

Това е рецепта за класическа напитка и задължителен елемент на най-хубавите мелби и коктейли. Самото приготвяне на питието е като ритуал, традиция.

Продукти: 2 кг добре узрели вишни, 1 кг захар, 1 л 50 градусова ракия без дъх (или медицински спирт)

Добавки по желание: карамфилчета, канела на пръчици, 1 индийско орехче, задължително няколко вишневи листа

Приготвяне: Измийте и изчистете вишните. Поставете ги в буркани или бутилки с широко гърло и ги посипете със захарта. Прибавете ароматите, разтръскайте буркана да се смеси захарта с вишните. Затворете буркана с марля и сложете на слънце за около 1 седмица.

След което го залейте с ракията.

След 4 - 5 седмици прецедете ликьора и го налейте в бутилки.

Вишните, които ви остават вече са пияни вишни и можете да ги използвате при направата на различни мъфини, кексове, торти и сладоледи.

назад ...

Здравословните свойства на бирата

Най-новите предупреждения на специалистите са, че трябва да избягваме безалкохолните напитки и плодовите сокове заради високото им съдържание на захар. Някои експерти дори казват, че трябва да пием само мляко или вода.

Но друга, неочаквана напитка с ниско съдържание на захар, носи много ползи за здравето: бирата.

Изследванията показват, че тя може да помогне за защита срещу болестта на Алцхаймер, да помогне за свалянето на тегло и дори да балансира хормоните.

прочети повече ...

Червеното вино предпазва от кариеси

Малко хора се нуждаят от допълнителен стимул, за да обърнат чаша вино с вечерята си. Но ето една добра новина за всички, които търсят извинение, за да си налеят още една чаша.

Нови изследвания разкриха, че червено вино може да предпази от кариеси. Проучването разкри също, че екстракт от гроздови семена има същия ефект. Учените казват, че откритието може да доведе до развитието на природни продукти, които да предпазят от стоматологични заболявания.
Мария Виктория Морено, от Испанския национален съвет за научни изследвания, и нейните колеги обясняват, че стоматологичните заболявания са изключително често срещани в целия свят.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии