Анкета

Консумирате ли често кола?

Спират продажбата на Pepsi Cola в училище

Pepsi ще изтегли от продажба в училищата по света подсладените си напитки.

Вторият в света производител на разхладителни напитки уточни, че до 2012 г. калорийните напитки ще престанат да се продават в училищата в над 200 страни.

В училищата в САЩ бяха преустановени продажбата на подсладените си газирани напитки Pepsi Cola и Coca Cola още през 2006 година.

Сега двете компании доставят в началните училищата само минерална вода, обезмаслено или нискомаслено мляко и плодови сокове без захар.

В средните училища обаче освен тези напитки те продават газирани напитки с ниско съдържание на захар като Диетична Пепси.

Енергийните напитки се разрешават само на учениците, активно спортуващи или участващи в спортни състезания.

В България от учебната 2009/2010 година бяха забранени за продажба в лафките голям брой ведни храни.

назад ...

Пийте три чаши мляко на дена, за да преборите деменцията

Пиенето на три чаши мляко на ден може да помогне за предотвратяването на заболявания като Алцхаймер и Паркинсон, казват изследователите.

Ново проучване от САЩ показва връзка между консумацията на мляко и по-високи нива на естествен антиоксидант, наречен глутатион, в мозъка на по-възрастни хора.

Мощният антиоксидант може да сведе до минимум увреждането на мозъчните клетки от свободните радикали – деструктивни групи от атоми, които са страничен продукт на обмяната на веществата, които могат да увредят клетките. Антиоксидантите помагат за неутрализирането на този тип оксидативен стрес в тялото.

прочети повече ...

Кафето действа като морфин

Бразилски учени са открили протеин в кафето, който дава на хората чувство, подобно на това, което предизвиква болкоуспокояващото морфин.

Неизвестните досега протеини, които са били открити, имат ефекти, подобни на тези на морфина, който също действа като успокоително, казаха учените. Морфинът е лекарство, което действа директно върху централната нервна система, за да облекчи болката. То също има висок потенциал за пристрастяване.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии