Анкета

Консумирате ли често кола?

Спират продажбата на Pepsi Cola в училище

Pepsi ще изтегли от продажба в училищата по света подсладените си напитки.

Вторият в света производител на разхладителни напитки уточни, че до 2012 г. калорийните напитки ще престанат да се продават в училищата в над 200 страни.

В училищата в САЩ бяха преустановени продажбата на подсладените си газирани напитки Pepsi Cola и Coca Cola още през 2006 година.

Сега двете компании доставят в началните училищата само минерална вода, обезмаслено или нискомаслено мляко и плодови сокове без захар.

В средните училища обаче освен тези напитки те продават газирани напитки с ниско съдържание на захар като Диетична Пепси.

Енергийните напитки се разрешават само на учениците, активно спортуващи или участващи в спортни състезания.

В България от учебната 2009/2010 година бяха забранени за продажба в лафките голям брой ведни храни.

назад ...

Пиенето на чай намалява риска от ранна смърт с една четвърт

Чаят наистина е най-добрата напитка за през деня. Той може да намали риска от преждевременна смърт, твърдят изследователи. Едно проучване показва, че пиенето на чай намалява риска от смърт с една четвърт.

Експерти казват, че чаят е по-полезен за вас, отколкото кафето, въпреки че хората, които пият кафе, като цяло е по-вероятно да водят нездравословен начин на живот. Ползите от чая до голяма степен се дължат на флавоноидното съдържание - антиоксидантните съставки, които се смята, че са полезни за сърцето.

прочети повече ...

Безплатно хапче ще лекува алкохолиците в Англия

На алкохолиците в Англия ще бъде предоставено хапче в опит да им се помогне да ограничат зависимостта си. Лекарството Налмефен трябва да бъде предоставено на тежките случаи, казват от Националния институт по здравеопазване и грижи.

Около 600 000 души в цяла Англия и Уелс може да се възползват от лекарството в тяхната борба срещу пристрастяването към алкохола, казват производителите на лекарството. То помага за намаляване на желанието за прием на алкохол като контролира механизма за удоволствие в мозъка.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии