Анкета

Консумирате ли често кола?

Спират продажбата на Pepsi Cola в училище

Pepsi ще изтегли от продажба в училищата по света подсладените си напитки.

Вторият в света производител на разхладителни напитки уточни, че до 2012 г. калорийните напитки ще престанат да се продават в училищата в над 200 страни.

В училищата в САЩ бяха преустановени продажбата на подсладените си газирани напитки Pepsi Cola и Coca Cola още през 2006 година.

Сега двете компании доставят в началните училищата само минерална вода, обезмаслено или нискомаслено мляко и плодови сокове без захар.

В средните училища обаче освен тези напитки те продават газирани напитки с ниско съдържание на захар като Диетична Пепси.

Енергийните напитки се разрешават само на учениците, активно спортуващи или участващи в спортни състезания.

В България от учебната 2009/2010 година бяха забранени за продажба в лафките голям брой ведни храни.

назад ...

Кафето ви прави по-уморени

Кофеинът е стимулант и пиенето на кафе изпраща съобщение до надбъбречните жлези да произвеждат хормоните на стреса адреналин и кортизол.

Чрез пиенето на кафе и чай се задейства същата реакция в тялото, както ако тялото е било в непосредствена физическа опасност, каза д-р Мерилин Гленвил, диетолог. След една чаша чай или кафе, човек може да се чувства под напрежение и тревога, обясни тя. Но след това кръвната захар спада и човек се чувства още по-уморен. Това често го кара да изпие още една чаша, което задейства цикъла отново и отново.

прочети повече ...

Пийте три чаши мляко на дена, за да преборите деменцията

Пиенето на три чаши мляко на ден може да помогне за предотвратяването на заболявания като Алцхаймер и Паркинсон, казват изследователите.

Ново проучване от САЩ показва връзка между консумацията на мляко и по-високи нива на естествен антиоксидант, наречен глутатион, в мозъка на по-възрастни хора.

Мощният антиоксидант може да сведе до минимум увреждането на мозъчните клетки от свободните радикали – деструктивни групи от атоми, които са страничен продукт на обмяната на веществата, които могат да увредят клетките. Антиоксидантите помагат за неутрализирането на този тип оксидативен стрес в тялото.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии