Анкета

Консумирате ли често кола?

Спират продажбата на Pepsi Cola в училище

Pepsi ще изтегли от продажба в училищата по света подсладените си напитки.

Вторият в света производител на разхладителни напитки уточни, че до 2012 г. калорийните напитки ще престанат да се продават в училищата в над 200 страни.

В училищата в САЩ бяха преустановени продажбата на подсладените си газирани напитки Pepsi Cola и Coca Cola още през 2006 година.

Сега двете компании доставят в началните училищата само минерална вода, обезмаслено или нискомаслено мляко и плодови сокове без захар.

В средните училища обаче освен тези напитки те продават газирани напитки с ниско съдържание на захар като Диетична Пепси.

Енергийните напитки се разрешават само на учениците, активно спортуващи или участващи в спортни състезания.

В България от учебната 2009/2010 година бяха забранени за продажба в лафките голям брой ведни храни.

назад ...

Кафето действа като морфин

Бразилски учени са открили протеин в кафето, който дава на хората чувство, подобно на това, което предизвиква болкоуспокояващото морфин.

Неизвестните досега протеини, които са били открити, имат ефекти, подобни на тези на морфина, който също действа като успокоително, казаха учените. Морфинът е лекарство, което действа директно върху централната нервна система, за да облекчи болката. То също има висок потенциал за пристрастяване.

прочети повече ...

Алкохолът не ви помага да спите по-добре

Отдавна се смята, че малко питие преди лягане ще ви помогне да заспите по-лесно. Но противно на общоприетото схващане, пийването на любимия ви алкохол преди лягане значително ще наруши съня ви.

Едно проучване на ефектите на алкохола върху студенти установило, че пиенето преди сън действа като успокоително, но по-късно се свързва с нарушаване на съня. Авторът на проучването доктор Кристиан Николас, който е и научен сътрудник в Лабораторията за изследвания на съня в Университета в Мелбърн в Австралия, предупреди, че алкохола не помага за заспиване...

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии