Анкета

Консумирате ли често кола?

Видове айс-кафе

Английско айс-кафе

Продукти: 60 г смляно кафе, 4 топки сладолед, 150 г сметана, 400 мл вряла вода

Приготвя се обикновено турско кафе, прецежда се и се налива охладено в чаши хайбол. Във всяка чаша се прибавя по 1 топка сладолед, а отгоре се гарнира с разбита сметана. Питието се поднася със сухи сладки, пие се със сламка.

Източно айс-кафе

Продукти: 1 чаена чаша сварено силно кафе, 200 г портокалов сладолед, щипка счукан карамфил, щипка мляна канела

Канелата и карамфилът се прибавят към кафето и то се оставя в хладилника да престои няколко часа. Прецежда се и се налива в чашите. Преди поднасяне във всяка чаша се слагат по 23 топки сладолед.

Италианско айс-кафе

Продукти: 200 мл сварено и подсладено кафе, 200 г бананов сладолед, 30 г сметана, 25 г пудра захар

Сметаната се разбива със захарта. Към нея се прибавят изстуденото кафе и банановият сладолед. Разбърква се с лъжица и се поднася веднага в чаши хайбол със сламки.

Швейцарско айс-кафе

Продукти: 4 супени лъжици подсладено кондензирано мляко, 700 мл прясно мляко, 80 г пудра захар, 4 чаени лъжички нес-кафе, 200 г подсладена сметана

Кондензираноато мляко се смесва с прясното и се разбърква добре. Прибавя се нес-кафето и получената смес се оставя да престои няколко часа в хладилника. Преди сервиране се гарнира с разбитата сметана, подсладена с пудра захар.

Ягодово айс-кафе

Продукти: 1 чаена чаша сварено и изстудено кафе, 100 мл ягодов сироп, 50 г сметана, 5 чаени лъжички захар, парченца лед

В чаши за шампанско се слагат по няколко бучки лед. Върху тях последователно се налива ягодовият сироп, кафето и отгоре се украсява с разбитата сметана.

Айс-кафе със сметана и мед

Продукти: 240 мл сварено шварц-кафе, 4 супени лъжици сметанов сладолед, 4 супени лъжици мед, 4 супени лъжици подсладена сметана

Студеното подсладено кафе, медът и сладоледът се разбиват добре и се разпределят в 4 чаши, предварително охладени. Отгоре се добавя по 1 лъжица разбита сметана.

назад ...

Едно кафе на ден предпазва от рак на кожата

Една-единствена чаша кафе на ден може да предотврати рака на кожата, се казва в ново проучване.

Четири чаши дневно, обаче, предпазват още по-добре от злокачествен меланом, заявиха изследователите. Това е най-смъртоносната форма на рак, която обикновено започва с бенка,  която е изложена на кратки, интензивни излагания на слънчева светлина, като например по време на почивка.

прочети повече ...

Кафе с масло повдига тонуса, гори мазнините и засилва мозъка

Нова мания кара хората да смесват две супени лъжици масло със сутрешното си кафе с надеждата, че напитката ще повиши енергийните им нива, ще намали теглото им и ще засили мозъчните им функции.

Модата започна в САЩ и в момента набира скорост във Великобритания, а големите търговски вериги за кафе добавят свои версии на масленото кафе към техните менюта.

Известно като "мазното черно" и "палео кафе", то е формулирано от американския гуру по здравето Дейв Аспри, който открива чай от масло от як, докато обикаля планините на Тибет.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии